Besöka arenan

Här hittar du information om arenan innan du ska besöka oss. Varmt välkommen!

Hur arbetar Got Event med säkerheten på sina arenor?
Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga. Exakt hur vi arbetar med säkerheten är tyvärr ingenting som vi kan kommentera.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.

Jag vill veta allt inför ett evenemang, var hittar jag det?
Vi publicerar "Bra att veta inför evenemanget" några dagar innan evenemanget på respektive evenemangssida. Vi gör ett utskick till alla som har köpt biljett (och lämnat sin e-postadress) samt på Facebook och Twitter.

Varför inför arrangören ibland en 13-årsgräns? 
Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Detta eftersom barn är mer känsliga än vuxna vad gäller hörselskador.

Det är arrangörens skyldighet att inte tillåta barn på arrangemang där ljudnivån kommer att vara för hög. Om en verksamhetsutövare vill att barn under 13 år ska kunna besöka ett arrangemang måste denne anpassa ljudnivån efter det. 

Här kan du läsa mer om 13-årsgräns vid evenemang.

Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder?Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre?
Giltig id-handling är id-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut personbevis på Skatteverkets hemsida.

Får jag ta med min kamera?
Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får aldrig tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på de flesta evenemang, men inte alla. Information om vad som gäller på det evenemang du ska besöka hittar du på vår sida för det specifika evenemanget eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Vad får jag i övrigt inte ta med mig in på arenan?
Det är förbjudet att medföra föremål som kan tillfoga en annan person skada. Flaskor, burkar, mat och dryck får heller inte tas med in i arenan. Biljettinnehavare kan bli visiterade. 

Under "Bra att veta" på evenemangssidan finner du eventuella lokala avvikelser som gäller för det evenemang du ska besöka. 

Var kan jag parkera nära Scandinavium?
Närmaste parkeringsplatser är Burgårdens gymnasium, Valhallas parkering och övriga parkeringsanläggningar i Gårda. Även Ullevigaraget går bra, det finns en fin gångväg rakt över Burgårdsparken. För att kolla övrig parkeringstillgänglighet samt aktuellt trafikläge, klicka här.

Syntolkning och teckentolkning.
På vissa evenemang är vår Tillgänglighetsapp aktiv. Mejla oss på eventinfo@gotevent.se för att få veta vad som gäller för just ditt evenemang.

Får jag ta med mig mat eller dryck in på arenan?
Nej, du får inte ta med mat eller dryck in på arenan.

Är restaurangen på Scandinavium öppen vid alla evenemang?
Ja, i princip, men det finns undantag. Se respektive evenemangssida för att få veta vad som gäller i samband med just ditt evenemang.

Vilken sektion ligger närmast Pouls restaurang?
Sektion A, B och C ligger närmast restaurangen. 

På andra våningen hittar du Glöd Kök & Bar, vår nya bufférestaurang.

Får jag ta med mig barnvagn in på Scandinavium?
Nej, det är inte lämpligt att ta med sig barnvagn med tanke på brandsäkerhet och utrymningsvägar.

Får jag ta med mig min hund?
Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Scandinavium.

Var är rullstolsplatserna placerade på Scandinavium?
Entré via Scandinaviums Huvudentré. Placering på rad 6, sektion C, D, G, J, K, R eller T. Du bokar alltid din rullstolsplats hos Ticketmasters kundtjänst på tel. 0771-70 70 70. Hit är du också välkommen med dina frågor. 

Finns det en garderob på Scandinavium?
Ja, det finns ofta en garderob. Var den finns beror på evenemang. Denna information finns med i ”Bra att veta” och finns på respektive evenemangssida. 

Finns det trådlöst nätverk i Scandinavium?
Ja, för att surfa fritt i Scandinavium behöver du först skapa ett konto*. Logga in på nätverket ”Scandinavium” eller ”SHL” och följ instruktionerna.
* Det finns två nätverk i Scandinavium: ett som är aktivt vid Frölunda Indians matcher och ett som är aktivt under alla övriga evenemang. De båda nätverken kräver separata konton. Logga in på respektive nätverk och följ instruktionerna.

Finns det någon bankomat i Scandinavium?
Nej. Närmsta bankomat finns vid Korsvägen/Svenska Mässan och på Gårdatorget. Se bankomat.se/karta för mer information.

Jag har tappat eller glömt kvar något på Scandinavium – vad gör jag?
Kontakta Agneta.jovanovic@gotevent.se 
eller ring telefonnummer 031-368 44 20
Måndag - Fredag
klockan 08:30 till 16:30


Efter en vecka skickas allt vidare till Polisens Hittegodsavdelning på Odinsgatan.
 
Hittar du inte svar på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig gärna.