Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi brukar få inför evenemang på Scandinavium.

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig.

Hur hittar jag till arenan?

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till evenemanget om du har möjlighet. Den närmsta hållplatsen heter Scandinavium och ligger precis utanför entrén. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare.

Var kan jag parkera?

Parkeringsplatser finns på Burgårdens gymnasium, Valhallas parkering och övriga parkeringsanläggningar i Gårda. Även Ullevigaraget går bra att parkera i, därifrån finns det en fin gångväg rakt över Burgårdsparken.

Hitta närmsta parkering via parkeringgoteborg.se.
Se aktuellt trafikläge på trafiken.nu.

Hur är tillgängligheten?

För dig med rörelsenedsättning finns rullstolsplats på rad 6 på sektionerna C, D, G, J, K, R eller T. Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på telefon 077 670 77 77.

Läs mer om den fysiska tillgängligheten i Tillgänglighetsdatabasen.

Vid vissa evenemang kan du få förstärkt arenaljud eller syntolkning via vår app Got Event Tillgänglighet. På evenemangssidan för evenemanget som du ska gå på finns information om vad som erbjuds på just det evenemanget. Appen laddas ner via Google Play eller App Store.

Hur är matutbudet?

Våra två restauranger Pouls och Glöd Kök & Bar har öppet vid de flesta evenemangen på Scandinavium, och det finns även ett stort utbud av kiosker och barer. Läs mer om mat- och dryckesalternativen på Scandinavium.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Får jag ta med mig barnvagn?

Nej, med tanke på brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte lämpligt att ta med sig barnvagnen till Scandinavium.

Får jag ta med kamera?

Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får aldrig tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på vissa evenemang, men inte alla. Information om vad som gäller på det evenemang du ska besöka hittar du på vår sida för det specifika evenemanget eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Får jag ta med min hund?

Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Scandinavium.

Finns det garderob?

Det finns en garderob tillgänglig vid nästan alla evenemang på Scandinavium. Var den finns placerad varierar. Information om garderob och effektförvaring hittar du på evenemangssidan för det evenemang som du ska gå på eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök.

Finns det gratis wifi?

Ja, det finns två trådlösa nätverk på Scandinavium. Det som heter "SHL" är aktivt vid Frölunda Indians matcher och det som heter "Scandinavium" är aktivt under alla övriga evenemang. Logga in på aktuellt nätverk och följ instruktionerna.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre vid 13-årsgräns?

Giltig ID-handling för att komma in på ett evenemang med 13-årsgräns är ID-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut och visa upp ett personbevis från Skatteverkets webbplats. Kan man inte styrka sin ålder har vakterna rätt att neka till inträde. Här kan du läsa mer information om 13-årsgränsen.

Jag glömde kvar något på arenan – vad gör jag?

Kontakta oss på eventinfo@gotevent.seså hjälper vi dig vidare.
Efter en vecka skickas allt upphittat vidare till Polisens Hittegodsavdelning på Odinsgatan.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga. Exakt hur vi arbetar med säkerheten är tyvärr ingenting som vi kan kommentera.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.