Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi brukar få inför evenemang på Ullevi.

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig.

Hur tar jag mig till arenan?

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till evenemanget om du har möjlighet. De närmsta hållplatserna är Ullevi Södra och Ullevi Norra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare.

Var kan jag parkera?

Parkeringsplatser finns på Burgårdens gymnasium, Valhallas parkering och övriga parkeringsanläggningar i Gårda. Ullevigaraget är oftast avstängt under större evenemang på Ullevi.

Hitta närmsta parkering via parkeringgoteborg.se.
Se aktuellt trafikläge på trafiken.nu.

Hur är tillgängligheten?

För dig med rörelsenedsättning finns rullstolsplats högst upp på sektion U. Använd entré 9 och ta hissen till sektionen. Bakom rullstolsläktaren finns två tillgänglighetsanpassade toaletter. Rullstolsplatser bokas via Ticketmaster på telefon 077 670 77 77.
Läs mer om den fysiska tillgängligheten i Tillgänglighetsdatabasen.

Med hörslinga-funktionen i vår app Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkning av arenaljudet vid fotbollsmatcher på Ullevi. Vid vissa matcher erbjuds även syntolkning. På evenemangssidan för matchen som du ska gå på finns information om vad som erbjuds på just den matchen. 
Appen laddas ner via Google Play eller App Store.

Får jag ta med barnvagn?

Nej, med tanke på brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte lämpligt att ta med sig barnvagnen till Ullevi.

Får jag ta med kamera?

Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får aldrig tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på de flesta evenemang, men inte alla. Information om vad som gäller på det evenemang du ska besöka hittar du på vår sida för det specifika evenemanget eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Får jag ta med min hund?

Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Ullevi.

Finns det garderob?

Nej, men vid stora musikevenemang finns oftast effektförvaring.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre vid 13-årsgräns?

Giltig ID-handling för att komma in på ett evenemang med 13-årsgräns är ID-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut och visa upp ett personbevis från Skatteverkets webbplats. Kan man inte styrka sin ålder har vakterna rätt att neka till inträde. Här kan du läsa mer information om 13-årsgränsen.

Får jag ta med mig mat och dryck in på arenan?

Nej, det är förbjudet att ta med mat och dryck in på Ullevi.

Får jag ta med mig kryckor?

Ja, det går bra.

Vilka sektioner har tak?

De översta 8 raderna på sektion N och O, samt alla platser från rad 8 på sektionerna A, B, C, P, Q och R är under tak.

Jag har glömt kvar något på arenan – vad gör jag?

Hittegods/upphittat på Ullevi levereras till Polisens Hittegodsavdelning första vardagen efter evenemanget. Vi ber er ha överseende med att efter mycket stora konserter kan det ta någon dag längre att samla ihop och skicka iväg allt. Kontakta oss på eventinfo@gotevent.seför mer information.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga. Exakt hur vi arbetar med säkerheten är tyvärr ingenting som vi kan kommentera.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.