Tillgänglighet och service för dig med funktionsnedsättning

Alla är välkomna till våra evenemang, och ska kunna njuta av dem oavsett funktionsnedsättning. Här hittar du mer information om tillgängligheten på våra arenor i form av rullstolsplatser, syntolkning och hörselslinga.

Rullstolsplatser

Tillgänglighetslinjen för bokning och support av rullstolsplatser finns
på telefonnummer +46 (0) 776-70 77 77.

Undantag kan förekomma, och det framgår i sådana fall i informationen om det aktuella evenemanget. För rullstolsplats gäller alltid max en (1) ledsagare per rullstol.

Rullstolsplatser Scandinavium

Entré via huvudentrén Valhallagatan 1. Inköpt biljett är onumrerad och den byts mot en numrerad plats evenemangsdagen direkt vid entréöppning.

På konserter och musikevenemang är placering på rad 6 på sektion C, D, (G), R och T.

På hockey och andra idrottsevenemang finns rullstolsplatser på sektionerna C, D, G, J, K, R och T.

Läs gärna mer om tillgängligheten på Scandinavium i tillgänglighetsdatabasen.

Rullstolsplatser Ullevi

Använd entré 9 och ta hissen till sektion U. Bakom rullstolsläktaren finns två rullstolstoaletter.
Läs gärna mer om tillgängligheten på Ullevi i tillgänglighetsdatabasen.

Rullstolsplatser Gamla Ullevi

Rullstolsplatserna på Gamla Ullevi är belägna på sektion K, rad 1. (Långsida till höger om press- och hedersläktare.) Rullstolstoalett finns.
Läs gärna mer om tillgängligheten på Gamla Ullevi i tillgänglighetsdatabasen.

Rullstolsplatser Bravida Arena

Rullstolsplatserna på Bravida Arena är belägna på sektion E, rad 1. (Mitten långsida, sittplats.) Rullstolstoalett finns.
Läs gärna mer om tillgängligheten på Bravida Arena i Tillgänglighetsdatabasen.

Rullstolsplatser Frölundaborg

Rullstolsplatserna på Frölundaborg är placerade på sektion H vid hockeymatcher och sektion N vid konserter. Rullstolstoalett finns. Vid evenemang med fler än 1000st besökare: För att nå rullstolsplatserna används den ordinarie entrén mot Slottskogsgatan. Här finns både hiss och trappor. Vid evenemang med färre än 1000st besökare: För att nå rullstols-platserna används entrén mot Friidrottenshus på andra sidan byggnaden. Ingången är uppför de breda ståltrapporna. Har man svårt att gå i trappor kan man istället välja att ta gångvägen upp till rullstolsentrén på samma sida av byggnaden.

Läs gärna mer om tillgängligheten på Frölundaborg i tillgänglighetsdatabasen.

Syntolkning

Syntolkning erbjuds vid vissa evenemang via appen Got Event Tillgänglighet vilket gör det möjligt att boka platser var som helst i arenan. Appen finns tillgänglig för både Android och iPhone. Glöm inte att ladda ner appen till din mobil och ta med dina egna hörlurar.  Vid hockey och fotboll är det webbradion man hör i lurarna. Använd kommandot "Koppla över till T-slinga" på din hörapparat. 

Information om syntolkning.