Information.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tillsammans med våra arrangörer gör vi allt för att skapa säkra evenemang.

Vaccinationsbevis

Från och med den 1 december 2021 kan du komma att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på inomhusevenemang på våra arenor.*

Så här skaffar du vaccinationsbevis

Du kan enkelt ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se (mobilt Bank-ID krävs) eller fylla i en blankett för att beställa hem ditt bevis.

Ett giltigt vaccinationsbevis får den som har tagit två doser vaccin. Ett negativt covid-test är inte giltigt.

Personer under 18 år och personer med intyg på att de av medicinska skäl inte kan ta vaccinet behöver inte visa vaccinationsbevis. Detta kan komma att ändras så det är viktigt att du håller dig uppdaterad på folkhalsomyndigheten.se.

Vanliga frågor och svar om covidbevis.

När du kommer till arenan

Ett giltigt vaccinationsbevis, din legitimation och din biljett gör att du kan besöka evenemanget. Kontrollera att vaccinationsbeviset är giltigt datumet för det evenemang du ska gå på.

Här följer några enkla steg för att underlätta ditt besök:

1. Kom i god tid

Inpasseringen kommer att ta längre tid än vanligt då du först ska visa upp ditt vaccinationsbevis och därefter din biljett.

2. Ha ditt vaccinationsbevis och din legitimation redo för kontroll.

Antingen har du ditt vaccinationsbevis nerladdat i din mobil eller utskrivet på papper för uppvisning.

3. Visa upp din biljett.

Efter att du har visat upp ditt vaccinationsbevis kontrollerar vi din biljett som vanligt.

4. Varmt välkommen in!

*Det är arrangören som beslutar om vaccinationsbevis ska gälla och är ansvarig för att kontrollera bevisen samt att vidta grundläggande smittskyddsåtgärder.

Smittskyddsåtgärder på arenan

Vi på Got Event anpassar arenorna med informationsskyltar och dekaler på både väggar och golv som uppmärksammar besökare att följa gällande riktlinjer. Vi förser även toaletter och övriga utrymmen med handsprit för att möjliggöra en god handhygien. 

Generellt biträder Got Event arrangören med läktarvärdar som ansvarar för biljettvisering och platsvisning på evenemanget. Vi för även alltid en dialog med arrangören om evenemanget kräver någon särskild anpassning eller utformning där arenans personal ska involveras. 

Besökarens ansvar

Som besökare är det viktigt att du fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd för att skydda dig själv och andra från smittspridning av Covid-19. Stanna hemma om du har ett eller flera av dessa symtom:

  • Feber
  • Hosta
  • Andningsbesvär
  • Snuva
  • Halsont
  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Muskel- och ledvärk

Göteborg Stads samlade information med anledning av Covid-19