Gothenburg Horse Show 2019

Scandinavium
200 - 750 SEK

Biljetter släppta

Köp biljetter
Föregående Nästa

Ridsport när den är som bäst utlovas i april när de högst rankade hopp- och dressyrryttarna i världen kommer att göra upp om rekordhöga prispengar i Scandinavium. Hela 2 000 000 € står på spel vilket är den högsta prissumman någonsin på ett sportevenemang i Sverige.

Fem dagar fulla med ridsport i världsklass inleds redan på onsdagen vid 2019 års tävlingar. Onsdagen är verkligen till för alla hoppälskare då hela dagen är dedikerad till hoppklasser, men vi erbjuder också någonting för hela familjen då dagen kommer att präglas av aktiviteter för både stora och små. Mer information om detta kommer! 

Onsdagens program startar med SWB Trophy, en tävling mellan Sveriges i särklass bästa fem- och sexåriga hopphästar. De tolv bästa hästarna i respektive årgång får för första gången stifta bekantskap med en internationell arena i toppklass. Ett ypperligt tillfälle att se våra kommande superstjärnor i början av deras karriärer.

På eftermiddagen är det dags för 30 stycken taggade ponnyryttare och deras C-ponnyer att göra upp om vilka tio som går till lördagens stora final av Sverigeponnyn, en av Sveriges största cuper för ponnyryttare. Genom åren är det många av Sveriges största ryttare som varit med och tävlat i denna välkända cup.

Kvällen bjuder på än mer hoppning, denna gång är det Young Rider och juniorers tur att visa upp sig. Krafft Young Rider Cup har blivit en riktig publikfavorit som rids i tre omgångar under veckan. Sveriges mest talangfulla ungdomar mellan 16-21 år tävlar mot varandra och siktar på den internationella finalen senare i veckan. Därefter är det dags för Morgondagens Vinnareomgång 1, där 16 av landets bästa juniorer tävlar om en plats i finalen som går på torsdag.

Program onsdag:
09.00 SWB-Trophy hoppning femåringar
Tävlingen där Sveriges bästa femåriga hästar ställs mot varandra i Scandinaviums maffiga arena.

ca 10.15 SWB-Trophy hoppning sexåringar
Sveriges bästa sexåriga hästar får känna på hetluften under Gothenburg Horse Show.

ca. 12.00 Warm Up
Hästarna som ska starta världscupklasserna senare i veckan får en chans att komma in och känna på Scandinavium. 

ca 14.00 Internationell hoppklass
Här blandas världscupens ekipage tillsammans med nya stjärnskott i veckans första internationella hoppklass.

ca 15.45 Open Arena
Ta chansen att få känna på sanden i Scandinavium på riktigt, och ta del av våra aktiviteter för både stora och små. 

ca. 16.30 Show med bl.a. Mounted Games
Dagens shower börjar med fartfyllda Mounted Games och agility för barnen. Förbered dig på en riktig adrenalinkick för hela familjen! 

ca. 18.30 Sverigeponnyn semifinal
Äntligen är det dags för c-ponnyekipagen att äntra arenan. 30 stycken taggade ponnyryttare tävlar om vilka tio som går vidare till lördagens final.

ca 21.15 Morgondagens vinnare, omgång 1
Här är tävlingen där juniorerna får visa upp sin potential inför framtiden. Många av dagens stora svenska hoppryttare har startat sin karriär i denna klass. 

ca 22.30 Krafft Young Rider Cup omgång 1
Tävlingen där Sveriges mest talangfulla ungdomar mellan 16-21 år tävlar mot tio stycken ryttare i samma åldersgrupp från andra nationer. Spännande klass där svenska framtidslöften får chans till att möta internationella konkurrenter. Omgång 1 av 3.

Biljetter

Pris 200 - 750 SEK Köp biljetter Biljetter släppta

Got Event Biljett

Valhallabadet reception

Se öppettider

Biljettinformation

För mer prisinformation besök läs här.

Rullstolsplatser bokas hos Ticketmaster på telefon 0771 - 707070.

Gruppbokning:
För gruppbokning bokar via särskilt formulär här.

Barn och Ungdomspriser gäller mellan 4-17år.
Direktbetalning på ticketmaster.se

* Vid köp av biljetter till detta evenemang godkänns att besökaren kan bli filmad live eller fotograferad. Detta material kan sedan utnyttjas av Longines FEI World Cup TM Jumping Final, i eget ändamål.

Ungdomspriser gäller 4-17 år. 

Syntolkning
Syntolkning finns tillgängligt via Got Events App, följande pass.

Lördag kl 13.00
Sverige Ponnyn.

Lördag kväll
Hela passet

Söndag från 14.00
Longines FEI World CupTM Jumping

Vanliga frågor och svar om biljetter