Gothia Cup - Invigning

Ullevi
100 - 195 SEK

Biljetter släppta

Köp biljetter
Föregående Nästa

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Över 1700 lag från fler än 80 nationer möts i Göteborg den 15–21 juli.

2018 blir ett rekordår för Gothia Cup med deltagande lag från 82 nationer. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik och det är därför extra glädjande att i år kunna presentera tre nya Gothia Cup-nationer i form av Kambodja, Nepal och Vietnam.

Gothia Cup spelades första gången 1975. Turneringen startades av BK Häcken, Gais och den lokala tidningen Arbetet men arrangeras sedan början av 80-talet helt och hållet av BK Häcken. Genom åren har över en miljon spelare från sammanlagt 143 länder deltagit i turneringen.

Ända sedan starten för över 40 år sedan har Gothia Cups mission varit att öka förståelsen mellan ungdomar från olika kulturer och religioner. Med fotbollen som gemensam nämnare vill Gothia Cup skapa möten. Möten som ger kunskap och leder till utveckling på och utanför planen, såväl på hemmaplan som ute i världen.

Att engagera sig i barns förutsättningar utanför själva fotbollen och utanför Sverige har alltid varit en viktig del i Gothia Cup. ”Meet the world” – förturneringarna som Gothia Cup arrangerar i 20 länder varje år tillsammans med huvudpartnern SKF – idrottsskolorna i Kongo och Kim Källström Trophy är huvuddelarna i Gothia Cup Foundation, samlingsnamnet för Gothia Cups samhällsengagemang världen över.

I år spelas den 44:e upplagan av Gothia Cup. Cirka 1 730 lag och runt 40 000 deltagare kommer att spela sommarens turnering på totalt 102 planer i Göteborg, Mölndal och Kungsbacka. 

Varmt välkomna att uppleva Gothia Cup på någon av spelplanerna!

Biljetter

Pris 100 - 195 SEK Köp biljetter Biljetter släppta

Got Event Biljett

Scandinavium biljettkassa

Se öppettider

Biljettinformation

Alla deltagare anmälda i kategori A, B eller C får en biljett till Gothia Opening Ceremony. Biljett ingår även vid köp av Gothia Card. Övriga biljetter går att köpa via Ticnet (från maj) samt under turneringsveckan i Informationen på Heden (i mån av plats).

Vanliga frågor och svar om biljetter