WoHZ_1920x864_NY

The World of Hans Zimmer

Scandinavium
855 - 1110 SEK

Biljetter släppta

Köp biljetter
Föregående Nästa

The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration är första gången Zimmers verk framförs live av en symfoniorkester.

"The Lion King”, ”Gladiator”, ”Pirates of the Caribbean”, ”The Da Vinci Code”, ”The Dark Knight”, ”Inception” och ”Interstellar” – listan över Hans Zimmers storfilmer är minst sagt imponerande och 2018 nominerades han för elfte gången till en Oscar. Den här gången för ledmotivet till Christopher Nolans krigsdrama ”Dunkirk”. Nu får vi chansen att uppleva musiken i en ny inramning.

The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration är en hyllning till en av världens största filmkompositörer. Under ledning av dirigenten Gavin Greenaway framförs för första gången Zimmers episka filmteman av en symfoniorkester, som toppas av färgstarka solister. Allt mot en storslagen visuell inramning baserad på scener från filmerna.

 Även om Hans Zimmer inte själv medverkar under föreställningen är hans närvaro hög. Under månader arbetade Zimmer med att omforma sina mest älskade ledmotiv till en konsertsvit för symfoniorkester. Bortsett från att ha specialskrivit arrangemangen samt kurerat varenda aspekt av konserten varvas musiken även med korta videoklipp, där vi får en inblick i hur han arbetar och skapar sin magi.

Om den tidigare succéturnén Hans Zimmer Live, som i maj 2017 sålde ut Ericsson Globe, var en attitydstark rockshow är The World of Hans Zimmer en vacker och storslagen högtidsstund för alla oss som uppskattar film, populärkultur och symfoniorkestrar.

Biljetter

Pris 855 - 1110 SEK Köp biljetter Biljetter släppta

Biljettkassa

Valhallabadet reception

Se öppettider