In Flames

Föregående Nästa

I december får vi se In Flames på scen i Scandinavium igen. Med sig har dem de prominenta vännerna i At The Gates, Imminence och Orbit Culture.

Det är svårt att överskatta In Flames betydelse för metalscenen. Först som förnyare av melodisk dödsmetal på 90-talet, som stark influens för 2000-talets framväxande metalcore och på senare tid som ett av den progressiva, alternativa metalscenens allra största och mest innovativa akter. Och är det något som kännetecknat göteborgarna i In Flames sedan bildandet 1990 så är det just framåtsträvan – en djup ovilja att upprepa sig som är sällsynt i en genre omhuldad av oskrivna regler. Den första framgången kom med den numera ikoniska tredje skivan ’The Jester Race’ från 1996 men det var med den stilbildande ’Reroute To Remain’ som bandet fann det sound som de sedan dess förfinat. Som på det senaste, hungriga albumet ’I, the Mask’ från 2019. Tidigare i år återvände bandet med den förkrossande hårda ’State Of Slow Decay’ – den första singeln sedan återkomsten till den anrika labeln Nuclear Blast.

”Vi hälsar åter Göteborgsmetallens förkämpar välkomna till Scandinavium! Liksom Håkan, Mirjam och Laleh visar under 2022 är det i Göteborg möjligt att ta sig hela vägen från stans klubbar till de största scenerna” hälsar Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

In Flames, At The Gates, Imminence och Orbit Culture går alla, på sitt eget sätt, i frontlinjen för metalmusik. Att få se dem samma kväll är inget annat än en ynnest. Missa inte konserten den 17 december på Scandinavium.

Biljetter

Biljettinformation

Max 10 biljetter per köp.

Rullstolsplats

Rullstolsplats kostar 695 kronor och köps via ticketmaster.se eller Ticketmaster call center på 077 670 77 77. 1 medföljare får följa med utan biljett. Entré via Scandinaviums Huvudentré. Placering på rad 6, sektion C, D, R eller T.

Åldersgräns

Åldersgräns 13 år på grund av ljudnivåerna.