Rammstein på Ullevi sommaren 2021

Rammstein

Viktig information om 13-årsgräns
Ullevi
770 - 1285 SEK

Biljetter släppta

Köp
Föregående Nästa

Rammstein intar Ullevi

På grund av rådande omständigheter kring coronaviruset kunde Rammsteins konserter på Ullevi inte genomföras 2020. Nya datum för konserterna är 30 och 31 juli 2021. Läs arrangörens FAQ eller kontakta eventinfo@gotevent.se om du har ytterligare frågor. 

Historien om Rammstein börjar i Berlin 1994, och året efter debuterar bandet med albumet ”Herzeleid” som speladas in i Polarstudion i Stockholm och mottas positivt i hemlandet. Men det var mycket tack vare Nine Inch Nails Trent Reznor och hans val att inkludera två av deras låtar på soundtracket till David Lynchs film Lost Highway som bandet snabbt når ut och får en världsomspännande skara fans. Med Reznor som garant för bandets trovärdighet öppnas portar, som tidigare varit barrikerade av det tyska språket, för första gången sedan Kraftwerks dagar.

Med provokationen som ett av flera grepp har Rammstein utvecklats till mer än ett band, med kopplingar till klassisk och samtida litteratur och konst är de idag mer att likna vid ett konstnärskollektiv. De tar till vara på alla tillgängliga medel för att ge maximal effekt av sina uttryck, och det är knappast en tillfällighet att Rammstein har hittat en själsfrände i Jonas Åkerlund, åt dem har han gjort några av sina mest uppmärksammade videos.

- Det är alltid väldigt roligt att presentera de stora akterna på Ullevi. Och lite extra roligt är det när artisten eller bandet spelar för första gången på arenan. Rammstein rankas som ett av världens främsta liveband så debuten på Ullevi lär bli något alldeles extra, säger Got Events vd Lotta Nibell.

 

Biljetter

Pris 770 - 1285 SEK Köp Biljetter släppta

Biljettkassa

Valhallabadet reception

Se öppettider