Hoppa till innehåll

Scandinavium

Dam-VM i handboll

The 26th IHF Womens World Championship.

Handboll i världsklass på Scandinavium

2023 spelas VM i handboll för damer för första gången någonsin på svensk mark. Se till att säkra din plats på Scandinaviums läktare för att uppleva mästerskapsmagin när världens bästa handbollslag ska göra upp om medaljerna.

VM i handboll för damer avgörs mellan 29 november och 17 december 2023. Göteborg är värd för Sveriges grupp och huvudrunda med matcher i Scandinavium mellan 1–11 december.

Sverige spelar i Grupp A och möter Kroatien, Kina och Senegal. Tiderna är preliminära. 

Var med och heja fram det svenska landslaget tillsammans med tusentals andra fans i en kokande arena! Ett mästerskap på hemmaplan skapar magiska och oförglömliga ögonblick för både spelare och publik.

Mer information hittar du på den officiella webbplatsen aimtoexcite.com

Vi ses på Scandinavium!

Bra att veta

Väskförbud

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till detta evenemang, med undantag för skötväskor och väskor i medicinskt syfte. Mer information hittar du på polisen.se.

För ett tryggare evenemang

På grund av den höga säkerhetsnivån kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Saker som du inte får ta med dig in på arenan är till exempel vapen och vapenliknande föremål, fyrverkerier, kamera- och videoutrustning, paraplyer, cykelbatterier, mat och dryck.

Arrangören ansvarar för publikens säkerhet. Läs mer här: På våra arenor ska du vara i säkra händer

Återinträde

På grund av det rådande säkerhetsläget i Sverige har Svenska Handbollsförbundet beslutat att det inte kommer vara tillåtet att lämna arenan för att sedan kunna komma tillbaka. Redan inscannad biljett anses som förbrukad och kommer inte att godkännas.

Hitta hit

Scandinavium ligger på Valhallagatan 1 i Göteborg. Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan om du har möjlighet. Den närmsta hållplatsen heter Scandinavium och ligger precis utanför entrén. Hitta den bästa resvägen med hjälp av Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Parkering

Du hittar närmsta parkering via Parkering Göteborg. Tänk gärna på att samåka! Vi rekommenderar dig även att hålla dig uppdaterad om trafikläget via trafiken.nu.

Mat & dryck

På Scandinavium finns flera ställen att mätta magen och släcka törsten. På Pouls Restaurang, två våningar upp från Scandinaviums foajé, kan du njuta av en förstklassig tvårättersmeny eller en à la carte. 

Läs mer och boka bord på Pouls Restaurang

Scandinaviums övriga mat- och dryckesutbud.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Bokning av rullstolsplatser görs via ticketmaster.se. För varje rullstolsbiljett ingår en fri medföljare.

Läs mer om tillgängligheten på Scandinavium.

Teckenspråkstolkning

Vi har möjlighet att erbjuda teckenspråkstolkning till Sveriges matcher. Bokning av biljett med tolkningstjänst sker via Ticketmasters Tillgänglighetslinje på 077-670 77 77 eller någon av Ticketmasters övriga kontaktvägar. Tjänsten erbjuds via appen Got Event Tillgänglighet. Vid frågor kontakta eventinfo@gotevent.se.

Förstärkt arenaljud

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud under matcherna. Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom ihåg att ta med egna hörlurar och en fulladdad mobil!

Syntolkning

Sveriges matcher syntolkas via appen Got Event Tillgänglighet. Syntolkningen är i form av ljudet från tv-sändningarna. Du kan ta del av syntolkningen oavsett var du befinner dig i arenan. Ingen förbokning behövs. Som synnedsatt har du möjlighet att ta med dig en fri medföljare. Den biljetten bokas via Ticketmasters Tillgänglighetslinje på 077-670 77 77.

Gratis mensskydd

Tillsammans med RedLocker kommer Handbolls-VM att erbjuda gratis mensskydd. Dessa kommer att finnas tillgängliga på alla damtoaletter.

Fanzone

Ladda upp inför Sveriges matcher på Fanzone Corner – endast en handbollsplans avstånd från Scandinavium!

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Scandinavium! Gå gärna in och följ @ScandinaviumArena på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar eller på aimtoexcite.com.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}