Hoppa till innehåll

Scandinavium

Dam-VM i handboll

The 26th IHF Womens World Championship.

Handboll i världsklass på Scandinavium

2023 spelas VM i handboll för damer för första gången någonsin på svensk mark. Se till att säkra din plats på Scandinaviums läktare för att uppleva mästerskapsmagin när världens bästa handbollslag ska göra upp om medaljerna.

VM i handboll för damer avgörs mellan 29 november och 17 december 2023. Göteborg är värd för Sveriges grupp och huvudrunda med matcher i Scandinavium mellan 1–11 december.

Sverige spelar i Grupp A och möter Kroatien, Kina och Senegal. Tiderna är preliminära. 

Var med och heja fram det svenska landslaget tillsammans med tusentals andra fans i en kokande arena! Ett mästerskap på hemmaplan skapar magiska och oförglömliga ögonblick för både spelare och publik.

Vi ses på Scandinavium!

Bra att veta

Rullstolsplatser

Bokning av rullstolsplatser görs via ticketmaster.se. För varje rullstolsbiljett ingår en fri medföljare. Läs mer information om den fysiska tillgängligheten i tillgänglighetsdatabasen.

Syn- och teckenspråkstolkning

Vi erbjuder syntolkning och teckenspråkstolkning till Sveriges matcher. Bokning av biljett med tolkningstjänst sker via Ticketmasters Tillgänglighetslinje på 077-670 77 77 eller någon av Ticketmasters övriga kontaktvägar. Som synnedsatt har du rätt till en fri medföljare per biljett. Tolkningstjänsterna erbjuds via appen Got Event Tillgänglighet.

Förstärkt arenaljud

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud under matcherna. Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom ihåg att ta med egna hörlurar och en fulladdad mobil!

Mat & dryck

På Scandinavium finns flera ställen att mätta magen och släcka törsten. Kolla in arenans mat- och dryckesutbud.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Hitta hit

Scandinavium ligger på Valhallagatan 1 i Göteborg. Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan om du har möjlighet. Den närmsta hållplatsen heter Scandinavium och ligger precis utanför entrén. Hitta den bästa resvägen med Västtrafiks reseplanerare.

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Scandinavium! Gå gärna in och följ @ScandinaviumArena på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar eller på aimtoexcite.com.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}