Hoppa till innehåll

Ullevi

STCC Head 2 Head

Upplev STCC i Göteborg

Missa inte chansen att uppleva när STCC gör comeback i Göteborg! Den 8-9 juni kommer världens första 100% elektriska nationella mästerskap att gå av stapeln på en spännande Head 2 Head-bana bredvid Ullevi.

För första gången sedan 2014 kommer STCC att tävla i Göteborg, och denna gång blir det elektrifierad racing på högsta nivå i ett helt nytt och explosivt format. Banan är 625 meter och är av det nya Head 2 Head-formatet där två förare möts åt gången. Banan kommer att vara belägen mitt i hjärtat av Göteborg, på evenemangsområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

I evenemangsområdet och depån kommer publik att kunna träffa förare och team, köra STCC ESPORTS och träffa många av STCC:s partners. Inne på arenan kommer publiken bland annat att kunna uppleva FMX Show med elektriska MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och åka hot laps runt banan med STCC-förarna.

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}