Hoppa till innehåll

Vi möjliggör magiska ögonblick

Stadsvy där en evenemangsstråket med Gamla Ullevi, Scandinavium, Ullevi, Valhalla IP, Valhalla Sporthallar och Valhallabadet.

Vi möjliggör underhållningen

Du har säkert upplevt magiska ögonblick på våra arenor. Du minns målen, låtarna, skratten, segervarven och den där sekunden då ditt barn tog sina allra första simtag. Vi tar inte på oss äran för allt detta, men vi är stolta över att alltid vara med, bakom kulisserna.

Det här gör vi

Det är vi som får artisterna, spelarna och hästarna att vilja komma till Göteborg. Det är vi som krattar manegen, ordnar isen, klipper gräset, säljer biljetterna, samordnar med säkerheten, minimerar köerna, fyller bassängen - och ser till att allt är helt och rent. Det är ett jättejobb, och ett viktigt uppdrag - och vi älskar det.

Vi gör det för Göteborg

Vi heter Got Event och är evenemangs- och arenabolaget inom Göteborgs Stad. Vi ser om oss själva som möjliggörare (och det får du också gärna göra). Det jobb vi gör har en avgörande betydelse för hela turistnäringen i Göteborg: hotell, restauranger, butiker och kollektivtrafiken får fler besökare och ökade intäkter tack vare alla de evenemang som vi anordnar.

Vi finns alltid med

Vi ser med glädje till att allting funkar. Ofta tänker du nog inte på det jobb vi gör, och det är okej, men vi finns alltid med när det är match, konsert, festival, föreställning, tävling eller träning på några av våra arenor: Ullevi, Scandinavium, Bravida Arena, Gamla Ullevi, Valhallabadet, Frölundaborg, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar och Valhallarinken. Vi är Got Event - möjliggörare av magiska ögonblick. Vi är underhållare i världsklass.

Här kan du läsa mer om vårt uppdrag och vår vision och vårt arbete med att utveckla Göteborg till en hållbar evenemangsstad i världsklass.

Vi stödjer bland annat Drottning Silvias barnsjukhus samt Idrottsmuseét i Göteborg.

En del av Göteborgs Stad

Got Event är ett kommunalt bolag som ägs av Göteborgs Stadshus. Tillsammans med Liseberg och Stadsteatern ingår vi i klustret Turism, Kultur och Evenemang där Göteborg och Co är moderbolag.

Stadshus AB är koncernmoder för kommunens bolag. Göteborg och CO är moderbolag i vårt kluster.

Siffror (2022)

  • 140 medarbetare
  • 600 timavlönade
  • 1 842 885 arenabesök
  • 393 evenemang
  • 366 500 badgäster till Valhallabadet
  • Got Events bidrag till Göteborgs turistekonomiska omsättning: 1,8 miljarder
;