Upplev magiska ögonblick i Scandinaviums digitala museum

I samband med att Göteborg fyller 400 år firar vi även att Scandinavium har 50-årsjubileum. För att uppmärksamma jubilaren har vi skapat ett digitalt museum fullt av magiska ögonblick från arenans begynnelse fram till idag.

Vi har botaniserat och dykt ner i Scandinaviums minst sagt gedigna arkiv och förevigat gamla posters, autografer, biljetter och foton. Dessutom har flera personer bidragit med sina bästa minnen från arenan. Välkommen att följa med på en ordentlig nostalgitripp genom åren!

Arenans begynnelse på 70-talet

1971 står Göteborgs nya arena klar och redan under det första årtiondet genomförs över 1000 evenemang på Scandinavium. Konserter med stora artister som Johnny Cash, Abba och Rolling Stones, världsmästerskap i fäktning, brottning och konståkning, den första upplagan av Gothenburg Horse Show och Frölundas första seriematch i sin nya hockeyborg var några av de magiska ögonblick som publiken fick uppleva.

Ta mig till 70-talet

 

80-talet

Under 80-talet sker flera viktiga händelser ur Scandinaviums historia. Bland annat arrangeras en världscupfinal i dressyr på arenan för allra första gången, Whitney Houston sätter ett publikrekord som håller än idag och Lill Lindfors tappar kjolen framför miljontals tv-tittare under Eurovision Song Contest.

Ta mig till 80-talet

Mer kommer...

Välkommen tillbaka till vårt digitala museum – resterande årtionden kommer att lanseras under sommaren.

Vad är ditt bästa minne från Scandinavium?

Dela gärna med dig av dina bästa minnen under hashtag #Scandinavium50 och följ oss i sociala medier:

Scandinaviums Facebook
Scandinaviums Instagram

En del av Göteborgs 400-årsjubileum