Hoppa till innehåll

Säkerhet

Publik framför en scen. Stora strålkastare lyser över publiken.

På våra arenor ska du vara i säkra händer

Säkerhet är prioriterat på alla våra arenor. Tillsammans med arrangörer, myndigheter och övriga intressenter i Göteborg skapar vi tillsammans en trygg arenaupplevelse.

I Sverige är det arrangören av ett evenemang som ansvarar för publikens säkerhet under evenemangets genomförande. Inför evenemanget görs en särskild analys och bedömning av vilka insatser som behöver genomföras för att skapa ett tryggt evenemang. Hur och på vilket sätt säkerhetsarbetet läggs upp beror dels på vilket typ av evenemang det är, dels på omvärldsfaktorer.

Planeringen av säkerhetsarbetet leds av arrangören tillsammans med Polis och övriga involverade myndigheter. Arbetet startar tidigt och sker kontinuerligt fram till evenemangets genomförande. Got Event, i egenskap av arenaoperatör, deltar som en part i arrangörens säkerhetsgrupp.

På vilket sätt arrangören väljer att lägga upp säkerhetsarbetet är inte något som kommuniceras externt. Den informationen kan tyvärr utnyttjas på fel sätt.

Beslut om totalt väskförbud på större evenemang

Den 1 november beslutade Polismyndigheten om totalt väskförbud på större evenemang. Läs mer om väskförbudet på polisen.se.

För mer information inför just ditt arenabesök, vänligen se "Bra att veta" under respektive evenemangssida.

Terrorhotnivån höjd från förhöjt hot till högt hot

Torsdagen den 17 augusti 2023 höjde Säkerhetspolisen terrorhotnivån mot Sverige från förhöjt till ett högt hot. Bedömningen är att hotet kommer att fortgå under lång tid.

Budskapet från Polisen är att vi ska leva som vanligt och göra de saker i vardagen som vi brukar. Däremot är det bra att vara mer vaksam, oavsett var man befinner sig. Vid besök på någon av våra arenor kan du alltid prata med arenavärd eller ordningsvakt om du är orolig eller upplever något avvikande.

För mer information inför just ditt arenabesök, vänligen se "Bra att veta" under respektive evenemangssida och våra "Vanliga frågor och svar" under respektive arena.

Är det säkert att besöka Got Events arenor?

I Sverige är det respektive arrangör som är ansvarig för publikens säkerhet under evenemangets genomförande. Inför varje evenemang görs en särskild analys och bedömning av vilka insatser som krävs för att kunna genomföra ett tryggt evenemang. Exakt vilka dessa insatser är kommuniceras oftast inte eftersom uppgifterna kan användas på fel sätt.

Budskapet från Polisen är att vi ska leva som vanligt och göra de saker i vardagen som vi brukar. Däremot är det bra att vara mer vaksam, oavsett var man befinner sig.

Om du är orolig eller upplever något avvikande när du besöker någon av våra arenor kan du alltid prata med en arenavärd eller ordningsvakt på plats.

Vem bedömer om ett evenemang är säkert att genomföra eller ska ställas in?

Det är respektive arrangör i samråd med Polis och övriga myndigheter som tar beslut om evenemanget är säkert att genomföra.

Vilka säkerhetsaktiviteter görs inför ett evenemang?

Vilka säkerhetsinsatser som görs inför ett specifikt evenemang kommuniceras oftast inte eftersom informationen kan användas på fel sätt.

I Sverige är det respektive arrangör som är ansvarig för publikens säkerhet under evenemangets genomförande. Inför varje evenemang görs en särskild analys och bedömning av vilka insatser som krävs för att kunna genomföra ett tryggt evenemang.

Arenans personal är vaksamma på avvikande händelser och beteenden och du kan alltid vända dig till dessa för råd och information.

Jag vill inte längre gå på evenemanget, får jag tillbaka pengarna?

Det är respektive arrangör som avgör om återköp av biljetter ska ske. Normalt sett betalas inte serviceavgiften tillbaka.

;