Hoppa till innehåll

Tillgänglighet på Frölundaborg

Här hittar du information om rullstolsbiljetter och annat som rör tillgängligheten på Frölundaborg.

Boka rullstolsplatser

Bokning av rullstolsbiljetter till Frölunda HC:s hemmamatcher görs genom att kontakta lotta.algotsson@frolundahockey.com. Bokning av rullstolsbiljetter till övriga evenemang på Frölundaborg görs via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077-670 77 77

Rullstolsplatserna är placerade på sektionerna H och N. För att komma dit tar du hissen som du hittar precis innanför arenans entré.

När du bokar biljett med rullstolsplats ingår alltid 1 fri medföljare. Medföljaren kan sitta på en lös stol nära dig. Har du ett annat sällskap som du vill sitta nära rekommenderar vi att de försöker boka platser på rad 6 på samma sektion som dig. De kommer då att sitta på raden bakom dig.

Rörelsehindrad utan rullstol

Har du ett rörelsehinder och vill undvika trappor rekommenderar vi att du bokar biljett på rad 5. Behöver du kryckor är det ok att ta med dessa in på arenan.

Ta sig till arenan

  • Med kollektivtrafik
    Om du åker kollektivt är den närmsta hållplatsen Marklandsgatan. I Västtrafiks reseplanerare kan du hitta den bästa resvägen och se vilka avgångar som har plats för rullstolar.
  • Med egen bil
    Om du tar bilen och har parkeringstillstånd för rörelsehindrad finns det fyra parkeringsplatser i anslutning till arenan. Två av parkeringsplatserna hittar du på vänster sida av Frölundaborg och de andra två bakom arenan. Tänk dock på att dessa snabbt kan bli upptagna vid evenemang.
  • Med färdtjänst
    Åker du med färdtjänst uppge "Frölundaborg, Slottsskogsgatan 150" vid din beställning. Bokar du färdtjänst för att ta dig hem rekommenderar vi att du har cirka en halvtimme till godo på din bokning. Detta eftersom det sällan går att veta exakt sluttid för ett evenemang.

Entré

Entrén är på marknivå och tillgänglig för alla. En hiss i entrén tar dig upp till foajén.

Arenaplan

Frölundaborg ligger längs Slottskogsgatan 150. Rullstolsplatser finns på sektion H och N. Kiosker och toaletter finns runt om hela arenan. Det finns vattenstationer och hjärtstartare på arenan.

(Klicka på arenaplanen för att se en förstorad version).

Frölundaborg består av tre våningar och har entré på markplan. För att ta sig mellan de olika våningsplanen finns det hissar.

En tillgänglig toalett (RWC) finns vid rullstolsplatserna på sektion H.

Vill du köpa snacks och dryck rekommenderar vi kiosken vid sektion J som har en extra låg disk.

Mer information om den fysiska tillgängligheten på Frölundaborg hittar du i Tillgänglighetsdatabasen.

Syntolkning

Vissa evenemang syntolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som syntolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar syntolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med syntolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Teckenspråkstolkning

Vissa evenemang teckenspråktolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som teckenspråktolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar teckenspråkstolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med teckenspråkstolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon. Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

I videon nedan får du mer information om appen Got Event Tillgänglighet på teckenspråk.

Förstärkt arenaljud (hörselslinga)

Vid vissa evenemang kan du få förstärkt arenaljud via appen Got Event Tillgänglighet. Det innebär att du hör vad speakern säger i dina egna hörlurar. Vilka evenemang som erbjuder detta kan du se i direkt appen. Kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Om du är intresserad av ett evenemang som saknar förstärkt arenaljud kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Förstärkt arenaljud kräver ingen förbokning. Kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Ledarhund

Ledarhundar är tillåtna på Frölundaborg.

Frågor och hjälp på plats

Hittar du inte svar på din fråga? Varmt välkommen att kontakta oss på eventinfo@gotevent.se inför ditt besök. Behöver du hjälp på plats på Frölundaborg kan du ta kontakt med en arenavärd – de finns där för att hjälpa dig.

;