Hoppa till innehåll

Tillgänglighet på Ullevi

Här hittar du information om rullstolsplatser, syntolkning och annat som rör tillgängligheten på Ullevi.

Rullstolsplatser

För dig som är rullstolsburen finns det rullstolsplatser att boka på sektion U. Den hittar du genom att ta dig in via entré 9 och sedan ta hissen upp till sektionen. Bakom rullstolsläktaren finns två rullstolstoaletter.

Rullstolsbiljetter till konsert- och underhållningsevenemang bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077-670 77 77. Biljetter till fotbollsmatcher bokas via hemmalaget som ska spela. I biljettpriset ingår en ledsagare per rullstol.

Tillgänglighetsdatabasen

I Tillgänglighetsdatabasen hittar du bra information om den fysiska tillgängligheten på Ullevi.

Syntolkning

Vissa evenemang syntolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som syntolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar syntolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med syntolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Teckenspråkstolkning

Vissa evenemang teckenspråktolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som teckenspråktolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar teckenspråkstolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med teckenspråkstolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon. Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

I videon nedan får du mer information om appen Got Event Tillgänglighet på teckenspråk.

Förstärkt arenaljud (hörselslinga)

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud. Det innebär att du hör vad speakern säger i dina egna hörlurar. 

Vilka evenemang som erbjuder detta kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar förstärkt arenaljud kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

;

Arenapartners Ullevi