Valhallabadet – göteborgarnas badtempel

På Valhallabadet är alla välkomna och förra året fick simhallen en nyhet som möjliggör bad för ännu fler besökare – Flexrummet.

Platschefen Pierre Solberg står framför 25-metersbassängen på Valhallabadet. I bakgrunden syns hopptornet.

Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Till Valhallabadet kommer folk från hela stan. Simhallarna i förorten lockar mest de som bor i närheten men Valhallabadets centrala placering gör att här möts göteborgare från hela stan.

– Vi är till för alla, säger Pierre Solberg med eftertryck.

Ett bevis på att det stämmer är Flexrummet, ett köns-neutralt omklädningsrum som underlättar ombyte och dusch för personer med annan könsidentitet. Ett könsneutralt omklädningsrum betyder inte att personer av olika kön byter om tillsammans. Flexrummet kan också användas av personer med funktionsvariation tillsammans med ledsagare av annat kön.

Rummet för ledarhundar är en annan förutsättning för att alla göteborgare ska kunna besöka Valhallabadet. I det lilla rummet bredvid entrén står vatten- och matskål och där kan ledarhunden tryggt vänta medan ägaren är i simhallen.

– Folk får en relation till badet. Du glömmer aldrig var du lärde dig simma, säger Pierre Solberg som inledde karriären på Valhallabadet redan som 17-årig livräddare.

I källaren på Valhallabadet ligger Romerska badet. Den som någon gång blivit tvagad på Romerska badet glömmer det aldrig och det var många som sörjde när tvagningen avskaffades 2010. Men planen är att tvagningen återinförs inom kort.

Varmbadet öppnades åter i augusti 2019 efter att varit stängt i över ett år på grund av renoveringar och andra problem. Det gjorde att babysim, simskolor, remissbad och vattengymnastik återigen kunde bedrivas där. Och det där med magiska ögonblick, det är Valhallabadet med och skapar varje dag om du frågar Pierre Solberg.

– Du kanske bara kommer hit och tar en bastu men en sådan liten sak kan ge människor någonting att leva för. De blir aktiva och sitter inte bara hemma. För mig är det att möjliggöra magiska ögonblick, och det gör vi ju hela tiden här på Valhallabadet.
En jublande publik som står vid kravallstaketet på en konsert.

Bli en möjliggörare – jobba hos oss!

Vill du vara med och skapa magiska ögonblick på våra arenor? Här publicerar vi alla våra aktuella tjänster. Varmt välkommen med din ansökan, vi kanske ses!

Se våra lediga jobb