Hoppa till innehåll

Vanliga frågor och svar om Gamla Ullevi

Ska du gå på match på Gamla Ullevi? Bland våra frågor och svar hittar du praktisk information inför ditt besök.

Observera att informationen på den här sidan är generell. Evenemangsspecifik information publiceras på evenemangets sida.

Hur tar jag mig till arenan?

Gamla Ullevi ligger på Ullevigatan 5. De närmsta hållplatserna är Drottningtorget, Polhemsplatsen, Åkareplatsen, Heden, Ullevi Norra och Ullevi Södra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Om du ändå behöver ta bilen hittar du närmsta parkering via Parkering Göteborg. Vi rekommenderar även att du uppdaterar dig om aktuellt trafikläge via Trafik Göteborg eftersom det sker många vägarbeten i staden just nu. Tänk gärna på att samåka!

Vad finns det för matutbud?

I kioskerna på arenan kan du handla korv med bröd, hemlagat mos, läsk, godis, kaffe, choklad med mera.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Hur är tillgängligheten?

För dig med behov av rullstolsplats finns det längst fram på sektion K. Där finns även tillgänglighetsanpassad toalett. Läs mer om den fysiska tillgängligheten i Tillgänglighetsdatabasen.

Vid vissa evenemang kan du få syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud via vår app Got Event Tillgänglighet

Får jag ta med barnvagn?

Kolla alltid informationen på respektive lags webbplats om man får ta med sig barnvagn eller ej. Vår rekommendation är dock att du lämnar barnvagnen hemma när du ska besöka Gamla Ullevi.

Får jag ta med min kamera?

Mobilkameror och små kompaktkameror är tillåtna, men systemkameror och annan professionell ljud- och bildinspelningsinstrument får inte tas med in på Gamla Ullevi. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Kan jag röka någonstans på arenan?

Nej, Gamla Ullevi är en rökfri arena. Lagen om tobak och liknande produkter innebär att rökning är förbjuden både inne i och utanför arenan. Observera att du inte kan lämna arenan för att gå ut och röka. Den som lämnar arenan efter inträde har inte rätt till återinträde. Rökförbudet innefattar även e-cigaretter. 

Får jag ta med min hund?

Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Gamla Ullevi.

Får jag ta med min väska?

Den 1 november beslutade Polismyndigheten om totalt väskförbud på större evenemang. Läs mer om väskförbudet på polisen.se. För mer information inför just ditt arenabesök, vänligen se "Bra att veta" under respektive evenemang.

Finns det garderob?

Nej, tyvärr inte. Vi hänvisar till Centralstationen där det finns låsbara skåp där du kan lämna din väska.

Vilka sektioner har tak?

På Gamla Ullevi är alla platser under tak, men det är ingen garanti för att slippa att bli blöt vid regn och hårda vindar. Sektion E och C är minst skyddade vid regn.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.

Det är förbjudet att medföra föremål som kan tillfoga annan person skada.

Läs mer här: säkerhetsarbetet på våra arenor.

Jag glömde något på arenan – vad gör jag?

Om du glömmer något på arenan kan du mejla oss på eventinfo@gotevent.seså hjälper vi dig vidare. Efter en vecka skickas allt upphittat vidare till Polisens hittegodsavdelning på Odinsgatan.

Övriga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig. Vid biljettfrågor hänvisar vi till Ticketmaster, AXS eller aktuell arrangör.

;

Arenapartners Gamla Ullevi