Hoppa till innehåll

Tillgänglighet på Scandinavium

Här har vi samlat information som rör tillgängligheten på Scandinavium.

Boka rullstolsplatser

Bokning av rullstolsbiljetter till konsert- och underhållningsevenemang på Scandinavium görs via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077-670 77 77. Bokning av rullstolsbiljetter till Frölunda HC:s hemmamatcher görs genom att kontakta lotta.algotsson@frolundahockey.com.

Rullstolsplatserna är på markplan och placerade på rad 6 på sektionerna C, D, G, J, K, R och T. Vilka platser som finns tillgängliga varierar på olika evenemang.

När du bokar biljett för rullstolsplats ingår alltid 1 fri medföljare. Medföljaren kan antingen sitta på en lös stol bredvid dig eller på en fast stol precis bakom. Har du ett annat sällskap som du vill sitta nära rekommenderar vi att de försöker boka platser på rad 5 på samma sektion som dig. De kommer då att sitta på raden framför dig.

Rörelsehindrad utan rullstol

Har du ett rörelsehinder och vill undvika trappor rekommenderar vi att du bokar biljett på rad 6 som är på markplan. För att ta sig till övriga sittplatser eller parkett behöver man gå i trappor. Tyvärr finns det ingen hiss. Behöver du kryckor är det ok att ta med dessa in på arenan.

Ta sig till arenan

  • Med kollektivtrafik
    Om du åker kollektivt är den närmsta hållplatsen Scandinavium, som ligger precis utanför arenan. I Västtrafiks reseplanerare kan du hitta den bästa resvägen och se vilka avgångar som har plats för rullstolar.
  • Med egen bil
    Om du tar bilen och har parkeringstillstånd för rörelsehindrad finns det fyra parkeringsplatser precis utanför arenans entré. Tänk dock på att dessa snabbt kan bli upptagna vid evenemang.
  • Med färdtjänst
    Åker du med färdtjänst stannar de så nära arenan som möjligt, ofta intill rullstolsrampen som leder upp till arenans entré. Uppge "Scandinavium, Valhallagatan 1" vid din beställning. Bokar du färdtjänst för att ta dig hem rekommenderar vi att du har cirka en halvtimme till godo på din bokning. Detta eftersom det sällan går att veta exakt sluttid för ett evenemang.

Entré

Utanför Scandinavium finns en ramp som tar dig till huvudentrén. Där kan du välja vilken ingång du vill för att komma in på arenan.

Arenaplan

Scandinavium har en huvudentré. Därifrån finns uppgångar till Glöd Kök & Bar och Pouls Restaurang. Runt hela arenan finns flera restauranger, barer, kiosker, garderober och barer. Arenan har fyra våningar.

(Klicka på arenaplanen för att se en förstorad version).

Scandinavium består av fyra våningar och har entré på markplan, våning 0.

Tillgängliga toaletter (RWC) finns vid sektionerna U, B, D och M.

Scandinavium har ett brett mat- och dryckesutbud. På markplan hittar du flera kiosker med låga diskar, Espresso House och de två barerna Kranen och Foajébaren. Kranen, som ligger vid sektion G, är en helt tillgänglighetsanpassad bar.
Hissar i foajén tar dig upp till Glöd Kök & Bar, som har en extra låg disk. Det finns också en hiss som tar dig en våning ner till Legends Bar. För att använda den behöver du dock kontakta närmaste Got Event-värd. Detta på grund av säkerhetsskäl.

Mer information om den fysiska tillgängligheten på Scandinavium hittar du i Tillgänglighetsdatabasen.

Syntolkning

Vissa evenemang syntolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som syntolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar syntolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med syntolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Teckenspråkstolkning

Vissa evenemang teckenspråktolkas via vår app Got Event Tillgänglighet. Vilka evenemang som teckenspråktolkas kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar teckenspråkstolkning kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Om du har bokat biljett med teckenspråkstolkning – kom ihåg att ta med en fulladdad telefon. Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

I videon nedan får du mer information om appen Got Event Tillgänglighet på teckenspråk.

Förstärkt arenaljud (hörselslinga)

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud på samtliga hemmamatcher med Frölunda HC. Det innebär att du hör vad speakern säger i dina egna hörlurar. 

Förstärkt arenaljud erbjuds även på vissa andra evenemang. Vilka evenemang som erbjuder detta kan du se i direkt appen. Om du är intresserad av ett evenemang som saknar förstärkt arenaljud kan du kontakta oss på eventinfo@gotevent.se så försöker vi att lösa det.

Förstärkt arenaljud kräver ingen förbokning. Kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar (vi rekommenderar in-ears). Det är också bra att ha med en powerbank om ditt telefonbatteri skulle ta slut.

Ledarhund

Ledarhundar är tillåtna på Scandinavium.

Frågor och hjälp på plats

Hittar du inte svar på din fråga? Varmt välkommen att kontakta oss på eventinfo@gotevent.se inför ditt besök. Behöver du hjälp på plats på Scandinavium kan du ta kontakt med en arenavärd – de finns där för att hjälpa dig.

;

Arenapartners Scandinavium