Vanliga frågor om Scandinavium

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi brukar få inför evenemang på Scandinavium.

Hur hittar jag till arenan?

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till evenemanget om du har möjlighet. Den närmsta hållplatsen heter Scandinavium och ligger precis utanför entrén. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare.

Var kan jag parkera?

Parkeringsplatser finns på Burgårdens gymnasium, Valhallas parkering och övriga parkeringsanläggningar i Gårda. Även Ullevigaraget går bra att parkera i, därifrån finns det en fin gångväg rakt över Burgårdsparken.

Hitta närmsta parkering.
Se aktuellt trafikläge.

Hur är tillgängligheten?

För dig med rörelsenedsättning finns rullstolsplats på rad 6 på sektionerna C, D, G, J, K, R eller T. Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077-670 77 77.

Läs mer om den fysiska tillgängligheten i Tillgänglighetsdatabasen.

Vid vissa evenemang kan du få förstärkt arenaljud eller syntolkning via vår app Got Event Tillgänglighet. Information om vad som erbjuds på evenemanget du ska gå på hittar du på evenemangssidan för det specifika evenemanget eller direkt i appen. Se kommande evenemang.
Appen laddas ner via Google Play eller App Store.

Hur är matutbudet?

Våra två restauranger Pouls Restaurang och Glöd Kök & Bar har öppet vid de flesta evenemangen på Scandinavium och det finns även ett stort utbud av kiosker och barer. 

Läs mer om mat och dryck på Scandinavium.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Får jag ta med mig barnvagn?

Nej, med tanke på brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte lämpligt att ta med sig barnvagnen till Scandinavium.

Får jag ta med kamera?

Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får aldrig tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på vissa evenemang, men inte alla. Information om vad som gäller på det evenemang du ska besöka hittar du på vår sida för det specifika evenemanget (se kommande evenemang) eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Får jag ta med min hund?

Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Scandinavium.

Finns det garderob?

Det finns en garderob tillgänglig vid nästan alla evenemang på Scandinavium. Var den finns placerad varierar. Information om garderob och effektförvaring hittar du på evenemangssidan för det evenemang som du ska gå på (se kommande evenemang) eller i det mejl som vi skickar ut till dig inför ditt besök.

Finns det gratis wifi?

Ja, det finns två trådlösa nätverk på Scandinavium. Det som heter "SHL" är aktivt vid Frölunda HC:s matcher och det som heter "Scandinavium" är aktivt under alla övriga evenemang. Logga in på aktuellt nätverk och följ instruktionerna.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre vid 13-årsgräns?

Giltig ID-handling för att komma in på ett evenemang med 13-årsgräns är ID-kort, körkort eller pass. Du kan också skriva ut ett personbevis från Skatteverket och visa upp. Kan man inte styrka sin ålder har vakterna rätt att neka till inträde.

Viktig information om 13-årsgräns.

Jag glömde kvar något på arenan – vad gör jag?

Kontakta oss på  eventinfo@gotevent.seså hjälper vi dig vidare.
Efter en vecka skickas allt upphittat vidare till Polisens hittegodsavdelning på Odinsgatan.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig. Vid biljettfrågor hänvisar vi till Ticketmaster eller aktuell arrangör.