Hoppa till innehåll

Gamla Ullevi

GAIS

Fotbollssäsongen 2024

En läktare på Gamla Ullevi som är fylld av GAIS-supportrar som visar upp grönsvarta tifon.

Se GAIS hemmamatcher på Gamla Ullevi

Efter en väldigt spännande säsong i Superettan spelar GAIS återigen i Allsvenskan 2024! Tillsammans med laget välkomnar vi dig till Gamla Ullevi för att uppleva svensk elitfotboll live.

2012 var året då GAIS senast spelade i Allsvenskan. Sedan dess har de kämpat för att återigen nå toppen. Med ett otroligt stöd från fansen på läktaren är de nu äntligen tillbaka i högsta ligan där de hör hemma.

Under fotbollssäsongen 2024 väntar vi oss spännande derbyn, toppmöten och fantastisk stämning på läktarna. Matcherna inleds med inmarsch till supportrarnas fantastiska allsång av Håkan Hellströms ”Gårdakvarnar och skit” – vilket är lika magiskt varje gång. Sedan är det avspark och GAIS on!

Vi ser fram emot att dela dessa upplevelser med er i publiken. Ta med familj och vänner för att stötta det grönsvarta laget på hemmaplan – Gamla Ullevi!

Bra att veta

Väskförbud

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till detta evenemang, med undantag för skötväskor och väskor i medicinskt syfte. Mer information hittar du på gais.se och polisen.se.

För en tryggare match

På grund av den höga säkerhetsnivån kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Tänk också på att du inte får ta med dig till exempel paraplyer, cykelbatterier, mat eller dryck in på arenan.

Arrangören ansvarar för publikens säkerhet. Läs mer här: GAIS säkerhetsåtgärder.

Hitta till arenan

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan. De närmsta hållplatserna är Drottningtorget, Polhemsplatsen, Åkareplatsen, Heden, Ullevi Norra och Ullevi Södra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Hålltider

Entréer och kiosker öppnar oftast (och aldrig senare än) en timme före avspark. Var på plats i god tid för att undvika kö.

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Rullstolsplatser bokas via GAIS. Ingång via entré 9 med placering längst fram på sektion K. En medföljare får följa med fritt per biljett.

Läs mer om tillgängligheten på Gamla Ullevi.

Hörselslinga

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud (hörselslinga). Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom även ihåg att ta med hörlurar och en fulladdad telefon.

Syntolkning

Matcherna syntolkas via appen Got Event Tillgänglighet. Syntolkningen är i form av TV-kommentering via Discovery+. Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom ihåg att ta med hörlurar och en fulladdad telefon.

Mat och dryck

Inne på Gamla Ullevi finns flera kiosker. Bland utbudet finns snacks och lättare tilltugg som korv med bröd, wraps och pizzaslices. Gamla Ullevis mat- och dryckesutbud.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Biljettkassa

Vid utvalda matcher går det att köpa biljett i biljettkassan på Gamla Ullevi. Vid dessa fall meddelar GAIS detta via sin webbplats gais.se. Rekommendationen är att köpa biljetter online via gais.ebiljett.nu.

Rökförbud

Rökning är förbjuden på och utanför Gamla Ullevi. Observera att du inte kan lämna arenan för att gå ut och röka och sedan komma in igen. Rökförbud på våra arenor.

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Gamla Ullevi! Gå gärna in och följ Got Event på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar eller på gais.se.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}