Hoppa till innehåll

Gamla Ullevi

Örgryte IS Herr

Fotbollssäsongen 2024

Örgryte IS herrlag står samlade och jublar.

Se Örgryte IS hemmamatcher på Gamla Ullevi

Ta på dig den rödblåa tröjan och kom till Gamla Ullevi för att stötta Sveriges äldsta fotbollsklubb Örgryte IS.

Örgryte IS bildades 1887 och är landets äldsta och anrikaste fotbollslag. "Det var vi som lärde Sverige att spela fotboll", brukar de säga. Det var nämligen ÖIS som spelade och vann den absolut första fotbollsmatchen i Sverige, med 1–0 mot Lyckans Soldater i en match på Heden.

Fotbollssäsongen 2024 spelar ÖIS herrlag i Superettan och vi ser fram emot många spännande matcher på hemmaplan. Bjud med familj och vänner och ta er till Gamla Ullevi för att stötta det rödblå laget mot nya framgångar.

Vi ses på Gamla Ullevi!

Bra att veta

Väskförbud

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till detta evenemang, med undantag för skötväskor och väskor i medicinskt syfte. Mer information hittar du på oisfotboll.se och polisen.se.

För en tryggare match

På grund av den höga säkerhetsnivån kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Tänk också på att du inte får ta med dig till exempel paraplyer, cykelbatterier, mat eller dryck in på arenan.

Arrangören ansvarar för publikens säkerhet. Läs mer här: Örgryte IS säkerhetsarbete

Hitta till arenan

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan. De närmsta hållplatserna är Drottningtorget, Polhemsplatsen, Åkareplatsen, Heden, Ullevi Norra och Ullevi Södra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Biljetter

Biljetter köps via oisfotboll.ebiljett.nu eller i butiken på ÖIS-gården. Endast förköpta biljetter gäller. Om matchen du letar efter inte finns på biljettsidan kan det bero på att den inte är släppt för försäljning ännu.

Mer biljettinformation.

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Rullstolsplatser bokas via ÖIS. En medföljare får följa med fritt per biljett. Ingång via entré 9 med placering längst fram på sektion K.

Läs mer om tillgängligheten på Gamla Ullevi.

Syntolkning

Matcherna syntolkas via appen Got Event Tillgänglighet. Syntolkningen är i form av TV-kommentering via Discovery+. Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom ihåg att ta med hörlurar och en fulladdad telefon.

Hörselslinga

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få förstärkt arenaljud (hörselslinga). Ladda ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play. Kom även ihåg att ta med hörlurar och en fulladdad telefon.

Mat & dryck

Inne på Gamla Ullevi finns flera kiosker. Bland utbudet finns snacks och lättare tilltugg som korv med bröd, wraps och pizzaslices. Gamla Ullevis mat- och dryckesutbud.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Rökförbud

Rökning är förbjuden på och runt Gamla Ullevi. Observera att du inte kan lämna arenan för att gå och röka och sedan komma in igen. Rökförbud på våra arenor.

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Gamla Ullevi! Gå gärna in och följ Got Event på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar eller på oisfotboll.se.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}