Hoppa till innehåll

Scandinavium

Side by Side: Festival Concert

Ett barn sitter i en stor orkester och spelar cello.

Fira in sommaren med musiklägret Side by Side

Side by Side by El Sistema är ett internationellt musikläger för unga orkestermusiker och körsångare. Festival Concert i Scandinavium markerar slutpunkten på musiklägret och bjuder på symfonisk musik, storslagna körlåtar och mäktiga arrangemang.

I över 10 år har musiklägret Side by Side varit en av årets absoluta höjdpunkter för musikutövande barn och unga från hela världen. Under några härliga sommardagar samlas de för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Festivalkonserten på Scandinavium är en mäktig musikmanifestation där över 2 000 unga musiker och sångare deltar tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Allt under ledning av lägrets namnkunniga dirigenter Ron Davis Alvarez, Emilia Hoving, Marjolein Vermeeren och Birgitta Mannerström-Molin.

Storslagna musikupplevelser

Under konserten får vi ta del av vad deltagarna övat in under lägerdagarna och det storslagna programmet rymmer såväl klassiska musikstycken som en hyllning till en av den svenska körmusikens hjältar, Georg Riedel. Som publik får du njuta av symfonisk musik i olika former, storslagna körlåtar och filmmusik i mäktiga arrangemang. Däribland “How Far I’ll Go” av Lin Manuel Miranda från Disneyfavoriten Vaiana, i ett nytt arrangemang av Henrik Torolphi.
En höjdpunkt blir barnkörsklassikern “Vi är Blommor” av Georg Riedel. Framförandet kommer bli en hyllning till denna älskade kompositör och hans gärning för barn och ungas musikutövande.

Vi ses på Scandinavium!

Bra att veta

Väskförbud

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till detta evenemang, med undantag för väskor i medicinskt syfte. Mer information hittar du på polisen.se.

För ett tryggare evenemang

På grund av den höga säkerhetsnivån kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Tänk också på att du inte får ta med dig till exempel paraplyer, cykelbatterier, mat eller dryck in på arenan.

Arrangören ansvarar för publikens säkerhet. Läs mer här: På våra arenor ska du vara i säkra händer

Hålltider

Insläpp 14:00.
Konsertstart 15:00.

Konserten varar cirka 1 timme och 15 minuter utan paus.

Åldersgräns

Evenemanget har ingen åldersgräns. Barn under 4 år går in fritt med betalande vuxen och sitter i knät. Önskas egen plats krävs biljett.

Rullstolsplatser

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077 670 77 77. 1 medföljare får följa med fritt per biljett. Entré via Scandinaviums Huvudentré. Placering på rad 6 på sektion D eller G.

Läs mer om tillgängligheten på Scandinavium.

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Scandinavium! Gå gärna in och följ @ScandinaviumArena på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar eller på den officiella webbplatsen för Side by Side.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}