Hoppa till innehåll

Vanliga frågor och svar om Scandinavium

Ska du gå på ett evenemang på Scandinavium? Här hittar du praktisk information inför ditt besök.

Observera att informationen på den här sidan är generell. Evenemangsspecifik information publiceras på evenemangets sida några dagar före evenemanget.

Hur tar jag mig till arenan?

Scandinavium ligger på Valhallagatan 1 i Göteborg. Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan om du har möjlighet. Den närmsta hållplatsen heter Scandinavium och ligger precis utanför entrén. Hitta den bästa resvägen med hjälp av Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Om du ändå behöver ta bilen hittar du närmsta parkering via Parkering Göteborg. Vi rekommenderar även att du uppdaterar dig om aktuellt trafikläge via Trafik Göteborg eftersom det sker många vägarbeten i staden just nu. Tänk gärna på att samåka!

Vad finns det för matutbud?

Scandinavium har ett stort utbud av restauranger, kiosker och barer. Vill du slippa att köa innan evenemanget och maxa din upplevelse? Boka bord på Pouls eller Glöd Kök & Bar så är du redan inne på arenan vid insläpp.

Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Hur är tillgängligheten?

För dig med behov av rullstolsplats finns det på rad 6 på sektionerna C, D, G, J, K, R eller T. Platsen bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077-670 77 77. 1 ledsagare får gå med fritt.

Vid vissa evenemang kan du få syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud via vår app Got Event Tillgänglighet

Finns det någon åldersgräns?

Flera av evenemangen på Scandinavium har 13-årsgräns på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående höga ljudnivåer. Kan man inte styrka sin ålder har vakterna rätt att neka till inträde. Giltig ID-handling för att komma in på ett evenemang med 13-årsgräns är ID-kort, körkort eller pass. Du kan också skriva ut ett personbevis från Skatteverket och visa upp. 

Om det är någon åldersgräns på evenemanget du ska gå på står på den specifika evenemangssidan.

Viktig information om 13-årsgräns.

Får jag ta med min väska?

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Läs mer om väskförbudet på polisen.se. För mer information inför just ditt arenabesök, vänligen se "Bra att veta" under respektive evenemang.

Finns det garderober?

Garderober finns tillgängliga vid nästan alla evenemang. Garderoben kostar 50 kronor och betalas via Swish eller kortbetalning. Observera att du inte kan lämna in väskor i garderoben under rådande väskförbud.

Får jag ta med min kamera?

Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får inte tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på de flesta evenemangen, men inte alla. Det är arrangören som beslutar om eventuellt fotoförbud. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Kan jag röka någonstans på arenan?

Nej, Scandinavium är en rökfri arena. Lagen om tobak och liknande produkter innebär att rökning är förbjuden både inne i och utanför arenan. Observera att du inte kan lämna arenan för att gå ut och röka. Den som lämnar arenan efter inträde har inte rätt till återinträde. Rökförbudet innefattar även e-cigaretter. 

Vart vänder jag mig om jag har synpunkter eller klagomål?

Vid eventuella problem med dina platser eller om du är missnöjd med något på plats på arenan ber vi dig att så snabbt som möjligt ta kontakt med våra publikvärdar. Eventuella klagomål ska alltid framföras till direkt på plats, efter genomfört evenemang betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.

Det är förbjudet att medföra föremål som kan tillfoga annan person skada.

Läs mer här: säkerhetsarbetet på våra arenor.

Jag glömde något på arenan – vad gör jag?

Om du glömmer något på arenan kan du mejla oss på  eventinfo@gotevent.seså hjälper vi dig vidare. Efter en vecka skickas allt upphittat vidare till Polisens hittegodsavdelning på Odinsgatan.

Övriga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig. Vid biljettfrågor hänvisar vi till Ticketmaster eller aktuell arrangör.

;

Arenapartners Scandinavium