Hoppa till innehåll

Vanliga frågor och svar om Ullevi

Ska du gå på ett evenemang på Ullevi? Bland våra frågor och svar hittar du praktisk information inför ditt besök.

Observera att informationen på den här sidan är generell. Evenemangsspecifik information publiceras på evenemangets sida några dagar före evenemanget.

Hur tar jag mig till arenan?

Vi uppmanar dig att cykla, gå eller åka kollektivt till evenemanget om du har möjlighet. De närmsta hållplatserna är Ullevi Södra och Ullevi Norra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare. Du kan även använda dig av lånecykel via Styr & Ställ.

Om du ändå behöver ta bilen hittar du närmsta parkering via Parkering Göteborg. Vi rekommenderar även att du uppdaterar dig om aktuellt trafikläge via Trafik Göteborg eftersom det sker många vägarbeten i staden just nu. Tänk gärna på att samåka!

Vad finns det för matutbud?

Inne på Ullevi finns kiosker med ett standardutbud av snacks, drycker och lättare tilltugg. Notera att du inte får ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Hur är tillgängligheten?

För dig med behov av rullstolsplats finns det högst upp på sektion U. Använd entré 9 och ta hissen till sektionen. Bakom rullstolsläktaren finns två tillgänglighetsanpassade toaletter. Rullstolsplatser till konsert- och underhållningsevenemang bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 077 670 77 77. Rullstolsbiljetter till fotbollsmatcher bokas via hemmalaget som ska spela.

Vid vissa evenemang kan du få syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud via vår app Got Event Tillgänglighet

Finns det någon åldersgräns?

Flera av evenemangen på Ullevi har 13-årsgräns på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående höga ljudnivåer. Kan man inte styrka sin ålder har vakterna rätt att neka till inträde. Giltig ID-handling för att komma in på ett evenemang med 13-årsgräns är ID-kort, körkort eller pass. Du kan också skriva ut ett personbevis från Skatteverket och visa upp. 

Viktig information om 13-årsgräns.

Får jag ta med min väska?

Den 1 november beslutade Polismyndigheten om totalt väskförbud på större evenemang. Läs mer om väskförbudet på polisen.se. För mer information inför just ditt arenabesök, vänligen se "Bra att veta" under respektive evenemang.

Finns det garderober?

Nej, men vid stora musikevenemang finns oftast väskförvaring. Att lämna in sin väska kostar 60 kronor och betalas via Swish eller kortbetalning.

Får jag ta med min kamera?

Systemkamera eller annan professionell utrustning för ljud- och bildinspelning får inte tas med in på arenan. Mobilkameror eller små kompaktkameror är tillåtna på de flesta evenemangen, men inte alla. Det är arrangören som beslutar om eventuellt fotoförbud. Avser du att använda bilderna för kommersiellt bruk måste du vara ackrediterad fotograf under evenemanget.

Kan jag röka någonstans på arenan?

Nej, Ullevi är en rökfri arena. Lagen om tobak och liknande produkter innebär att rökning är förbjuden både inne i och utanför arenan. Observera att du inte kan lämna arenan för att gå ut och röka. Den som lämnar arenan efter inträde har inte rätt till återinträde. Rökförbudet innefattar även e-cigaretter. 

Vart vänder jag mig om jag har synpunkter eller klagomål?

Vid eventuella problem med dina platser eller om du är missnöjd med något på plats på arenan ber vi dig att så snabbt som möjligt ta kontakt med våra publikvärdar. Eventuella klagomål ska alltid framföras till direkt på plats, efter genomfört evenemang betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

Får jag ta med barnvagn?

Nej, med tanke på brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte lämpligt att ta med sig barnvagnen till Ullevi.

Får jag ta med min hund?

Nej, tyvärr inte. Endast ledarhundar är välkomna på Ullevi.

Vilka sektioner har tak?

Rad 28 till 35 på sektion N och O, samt alla platser från rad 8 på sektionerna A, B, C, P, Q och R är under tak.

Jag glömde något på arenan – vad gör jag?

Om du glömmer något på arenan kan du mejla oss på  eventinfo@gotevent.seså hjälper vi dig vidare. Efter en vecka skickas allt upphittat vidare till Polisens hittegodsavdelning på Odinsgatan.

Hur arbetar Got Event med säkerheten?

Tryggheten för besökarna på våra arenor är alltid en prioriterad fråga.
Det är arrangören som har huvudansvar för säkerheten inför och under ett evenemang. Vi arbetar tätt tillsammans med arrangören och berörda myndigheter inför och under varje evenemang.

Det är förbjudet att medföra föremål som kan tillfoga annan person skada. Förbudet gäller till exempel paraplyer och cykelbatterier.

Läs mer här: säkerhetsarbetet på våra arenor.

Övriga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla oss på eventinfo@gotevent.se så hjälper vi dig. Vid biljettfrågor hänvisar vi till Ticketmaster eller aktuell arrangör.

;

Arenapartners Ullevi