Hoppa till innehåll

Scandinavium

Melodifestivalen

Upplev Melodifestivalen live

Upplev den unika stämningen på plats i Scandinavium när Sveriges största folkfest gör stopp i Göteborg.

Att sitta i ett proppfullt Scandinavium och uppleva Melodifestivalen live är ren magi. Ta del av denna fantastiska musikupplevelse och show fylld med glitter, ballonger och jubel. Genrepet på fredagen är perfekt för dig som vill höra bidragen först av alla, lördagens tidiga matinéföreställning en fantastisk fest för barnfamiljen och direktsändningen på lördagskvällen är såklart något alldeles extra.

Artister i deltävling 2

  • C-Joe
  • Liamoo
  • Engmans Kapell
  • Fröken Snusk
  • Maria Sur
  • Dear Sara

20-årsjubileum på Scandinavium

2024 firar Melodifestivalen 20-årsjubileum på Scandinavium! Evenemanget har arrangerats på arenan varje år sedan 2003, förutom 2021 och 2022 då evenemanget ställdes in på grund av pandemin. Nu ser vi mycket fram fram emot att för tjugonde gången välkomna evenemanget till Scandinavium!

Bra att veta

Väskförbud

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till detta evenemang, med undantag för skötväskor och väskor i medicinskt syfte. Mer information hittar du på polisen.se.

För ett tryggare evenemang

På grund av den höga säkerhetsnivån kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Tänk också på att du inte får ta med dig till exempel paraplyer, cykelbatterier, mat eller dryck in på arenan.

Arrangören ansvarar för publikens säkerhet. Läs mer här: På våra arenor ska du vara i säkra händer

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på ticketmaster.se eller telefon 0776-70 77 77. 1 medföljare får följa med fritt per biljett. Entré via Scandinaviums Huvudentré. Placering på rad 6, sektion C, D, R eller T.

Läs mer om tillgängligheten på Scandinavium.

Ingen åldersgräns

Barn är hjärtligt välkomna till Melodifestivalen. Alla, oavsett ålder, behöver en giltig biljett.

Dela upplevelsen

Vi älskar när publiken delar med sig av sina magiska ögonblick från Scandinavium! Gå gärna in och följ @ScandinaviumArena på Facebook eller Instagram och tagga oss i dina bilder.

Vanliga frågor och svar

Mer praktisk information inför ditt besök hittar du bland våra vanliga frågor och svar.

Appen Got Event Tillgänglighet

Med appen Got Event Tillgänglighet blir evenemanget mer tillgängligt för dig som behöver syntolkning, teckenspråkstolkning eller förstärkt arenaljud (hörselslinga).

Hörselslinga

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Teckenspråkstolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}

Syntolkning

Tillgängligt.

Ej tillgängligt.

Tillgängligt följande datum

{{formatDate(item.date)}}